VÄXJÖ

Meny

Måleri Växjö

Välkommen till Striddes färghandel & måleri i Växjö.

Din kvalitetsmålare i Växjö.
Hos oss är kvalitet, professionellt bemötande och nöjda kunder alltid i fokus.

Striddes färghandel och måleri Växjö utför all slags målning inom- och utomhus, för privatpersoner, kommuner och företag.
Som kund till oss är det vår ambition att du alltid ska känna dig prioriterad och veta att du får det bästa
när det gäller både kvalitet på färg och utfört arbete.
Vi vill gärna vara med och förverkliga dina drömmar och idéer
och ge dig fina måleriupplevelser som du kan glädjas åt en lång tid framöver.

Det som kännetecknar oss är att vi alltid sätter kvalitet och service i första rummet.
Du kan i lugn och ro få hjälp med att hitta just dina kulörer och favorittapeter i vår moderna butik.
Vår välutbildade personal är verkligen proffs på färg och färgsättning och hjälper dig gärna med dina val.

Beställer du målerijobb av oss kan du alltid känna dig trygg.
När målaren avslutat sitt arbete går ni gemensamt igenom alla behandlade ytor för godkännande.
Vi är verksamma främst i Växjö med omnejd, men åtar oss uppdrag i hela Småland.

 

Kontakta oss för att begära offert och boka målare
Vi har mycket goda referenser. klicka här för att se några av våra senaste projekt

Robin
0736-794954
maleri@striddesfarghandel.se
Roger
0708-714121
roger@striddesfarghandel.se

 

 

 

Tips till dig som ska måla. Har nu några frågor kan du kontakta oss så hjälper vi dig. Vi är proffs och har kunskapen att dela ut så ditt nästa projekt blir av högsta kvalitet.

Utomhus

Träpanel

Ny panel skall behandlas med Nordsjö Wood base Oil över hela plankan och ändträet. Detta ger ett otrolig bra skydd mot mögel och påväxt både inifrån virket och utifrån.
Efter det skall grundfärgen, Nordsjö Primer Exterior, strykas på. Avslutningsvis målas slutfärgen i två lager. Det sista lagret målas när panelen är uppsatt. Nordsjö One Super Tech är vår starka rekommendation, då den har en hållbarhet i upp till 16 år (ofta mer än det) och därmed också blir billigast per år.

Tegel

Det är många som får fel färgkvalitet vilket gör att det flagnar efter några år. Omålat tegel skall uteslutande målas med Nordsjö Silicat färg. Den förenas med materialet och andas.
Det är alltså direkt felaktigt att använda en vanlig puts och mur färg. den är för tät att kommer flaga när fukten vill ut. Så välj rätt från början så håller det i många många år.

Puts

Sockel:

En nymålad sockel höjer utseendet avsevärt på ett hus och är ett enkelt sätt att pigga upp intrycket av huset. Vid ommålning tvättas grunden och löst sittande färg skarpas bort med lämplig skrapa/stålborste. Eventuella sprickor lagas i med lagningsbruk typ husfix. Efter förarbetet målas grunden med Murtex Acrylic i två lager för ett heltäckande och jämnt utseende. Sockelfärgen är lättmålad, täcker bra, torkar snabbt och stryks med fördel ut med lämplig roller. Vill man förlänga ommålningsintervallen på sockeln kan man med fördel använda sig av Nordsjö Stayclean istället, som är en putsfärg byggd på nanoteknologi som hindrar smuts från att fästa sig i färgen. Resultatet blir en självrengörande, kulörbeständig och matt yta som håller i många år framöver.

Staket

Lite kort om att måla staket. En bräda som målas runt om och står ute skall absolut inte målas med Akrylatfärg för fasad. Det är andra egenskaper som krävs för runt om målning.
Fukt kan alltid ta sig in men har svårt att komma ut. Det är då man får problem med flagor och sprickor. Det finns 2 bra val det ena är Nordsjös oljebaserade grundfärg. Traditional primer exterior + Nordsjö Traditional exterior. Detta är ett oljebaserat system så tränger långt ner i träet och när det är dags att måla om ser man det genom att de blir små små hårda flagor som bara skrapas bort. Det andra alternativet är Nordsjös One door and window. en hård och extremt tålig färgkvalitet som sitter hårt och inte kan bilda långa flagor. Det är det bästa och mest miljövänliga valet då det är vattenbaserat och noga testat.

Takpannor

Tegel och cement pannor:

Det går utmärkt att måla sina takpannor med Nordsjö Premium exterior +
Minsta lutning är 22 grader, se till att tvätta pannorna med högtryckstvätt ihop med målartvätt först. Gör du detta kan du spara stora pengar genom att slippa byta takpannorna och få ett resultat som ser ut som nytt och håller länge!

Fönster

Vi målar om dina fönster och gör även renovering av fönster vid behov. Kontakta vårt måleri för prisuppgift.
Vill du måla om dina fönster själv? kom in till oss i butiken som hjälper vi dig med tips som gör att du får ett snyggt och bra resultat som håller länge.

Dörrar
Uterum

Inomhus

måla väggar

Är det ny-gipsat och spacklat ska man alltid måla ett lager med Nordsjö Grund+ först. Detta gör att hela ytan suger jämt och man slipper få matta fält där spacklet sitter.
Extra viktigt där det är mycket släpljus.
Som slutfärg finns mycket att välja mellan. Allt ifrån helt matta väggfärger, som är väldigt trevligt i vardagsrum och sovrum, till glansigare och mer slitstarka produkter som lämpar sig bättre i t.ex. hall och kök. I barnens rum har vi ett perfekt val som heter Nordsjö Easy2clean. Den tål att torkas av och du kan till och med få bort köttfärsfläckar utan problem. Kom in till butiken och välj kulör och prata igenom ditt projekt med oss. Vi hjälper dig hela vägen till ett perfekt slutresultat.

Tapetsering
Takmålning
Foder och lister
Dörrar
Fönster
Måla golv
Köksluckor